Katedra mezinárodního obchodu vítá nové kolegyně

Katedra mezinárodního obchodu pokračuje v internacionalizaci a vítá dvě nové zahraniční kolegyně, které naše řady rozšířily na podzim 2018.

Aliya Algozhina, M.A., Ph.D.

Aliya Algozhina, M.A., Ph.D.

Gauri Bhasin

Gauri Bhasin

Aliya Algozhina, M.A., Ph.D., je odbornou asistentkou na Vysoké škole ekonomické v Praze od září 2018. V roce 2010 získala titul M.A. v Centru pro ekonomický výzkum a doktorské studium (CERGE-EI), kde v roce 2017 dokončila také doktorské studium (Ph.D.). Magisterský program Public Policy absolvovala mj. i v Tokiu na institutu GRIPS, a to díky stipendium Japonska a Mezinárodního měnového fondu (Japan-IMF Scholarship for Asia 2005-2006). V letech 2002 až 2008 pracovala pro Národní banku Kazachstánu. Ve svém výzkumu se věnuje mezinárodní makroekonomii, monetární ekonomii, ekonomii zdrojů a ekonomii rozvoje.

Gauri Bhasin je akademičkou s rozsáhlými zkušenostmi s výukou i nejrůznějším typem školení založených na potřebách skupin i jednotlivců a jejich plánech osobního rozvoje. Titul Ph.D. získala za výzkum v oblasti „HR Leadership Competencies“, je také držitelkou dvou magisterských titulů (MBA a MCom) a ceny Young Achiever’s Award 2016, kterou uděluje National Employability Conclave v Indii. Gauri Bhasin má zkušenosti v oblasti mezinárodního obchodu a interkulturního jednání, je ale i expertkou na anglický jazyk s certifikací TESOL z Auckland Institute of Studies na Novém Zélandu. Více než 13 let poskytuje kariérní poradenství studentům, korporátním partnerům i dalším profesionálům. Ve své dosavadní kariéře byla také zodpovědná za vytváření a rozvoj obchodní spolupráce s mezinárodními univerzitami v různých zemích světa.